Praktijk voor Healing en Bewustwording
M. Woensdregt. Fysiotherapeut, Healer, Coach

Hooggevoelig en hoogbegaafd (HSB en HB)

hoog

Allereerst: Hooggevoeligheid is geen ziekte, maar een eigenschap! Dat geldt evenzo voor hoogbegaafdheid. Hoogbegaafdheid is evenmin een aandoening, maar een kwaliteit. Bij hoogbegaafdheid zie je heel vaak dat er tevens sprake is van hooggevoeligheid. Lijd je hieronder of laat je je er door leiden? Als je eronder lijdt, wat maakt dan dat je eronder lijdt? Wat nodig is, is het ten eerste te herkennen, dan te erkennen en tot slot accepteren. En dan omvormen. Realiseer je, dat als je hooggevoelig bent, je je energie moet aarden. Dat doe je in eerste instantie in jezelf. Als je dat niet goed verzorgt, word je al snel speelbal van allerlei invloeden, energieën en indrukken en wordt ook je oordeelsvermogen niet gegrond.

Van last naar kracht.

Ik leer met eenvoudige visualisaties en oefeningen om je energieveld te voelen en beheersen. Zo kun je via het energieveld jezelf gronden en waar nodig afsluiten voor overprikkeling. Gronden helpt je steviger in je schoenen te staan, en als je je aura kunt afsluiten komen er minder prikkels (drukte, sfeer, emoties van anderen) bij je binnen. Maar er zijn meer oefeningen die je helpen je sterker te voelen, duidelijker aanwezig te zijn, meer grip te hebben op jezelf en je omgeving. Door weer goed contact te hebben met je voelen (daarmee bedoel ik niet je emoties), maak je contact met jouw innerlijk kompas. De weg, die je daardoor bewandelt klopt voor jou, ondersteunt je ontwikkeling én je gezondheid.

Samen kijken we waar jij tegenaan loopt en wat jij daarbij specifiek nodig hebt aan handvatten. Die integreren we dan, zodat je je bewuster kunt aanpassen aan de situatie waarin je je bevindt, zonder je authenticiteit geweld aan te doen. Je hebt tenslotte een prachtige gave, waar je nu eenmaal mee om moet leren gaan in deze overprikkelende maatschappij. En dat leer je niet op school. Daar is een andere scholing voor nodig.